Stone gallery Baarn

Met meer dan 50 jaar ervaring toont Stone gallery een wereld larger than life: de wisselende collectie mineralen, meteorieten, versteend hout en fossielen van miljoenen jaren oud voert de bezoeker mee naar lang vervlogen tijden. Hiervoor reist edelsteenkundige en galerie-eigenaar Roy Masin de wereld over, bezoekt vindplaatsen en selecteert persoonlijk iedere aankoop.

Elk stuk is decoratief en fascinerend en voegt iets bijzonders toe aan uw leef- of werkomgeving. De galerie levert aan musea in binnen- en buitenland, aan interieurdesigners, landschapsarchitecten en particulieren. Regelmatig worden objecten geveild bij veilinghuizen als Christie’s, Sotheby’s en Bonham.

http://www.stonegallery.nl

 • Bedrijf:
  Stone Gallery
 • Locatie:
  Baarn
 • Land:
  Nederland
 • Opdrachtgever:
  Roy Masin

DE OPDRACHT

“Ik heb een hele mooie amethist en daar wil ik graag een tafel omheen laten maken. Ik ben al een langere tijd op zoek naar iemand die dit wil en kan, maar tot op heden heb ik niemand kunnen vinden die dit wil of kan” aldus Roy Masin van de Stone gallery.

HET RESULTAAT

Tegen zo’n uitdaging zegt Mark Waterman geen nee! Ook de grootte: 160 x 120 cm. en het gewicht: 400 kg. van de amethist schrikt hem niet af.

De ideeën met betrekking tot het design en het materiaal van de tafel waren er al, ontworpen door Nathalie Petersen. Er is gekozen voor Wengé vanwege de  donkere kleur, die prachtig bij de paarse amethist past, en de structuur van het hout.

Nadat de benodigde mallen gemaakt waren voor zowel het blad als het onderstel, kon het definitief gemaakt worden. De uiteindelijke tafel is 460 x 160 cm. geworden. Echt een fantastische eyecatcher.